top of page

Vad fan är postmodernism? I detta avsnitt går vi igenom arkitekturstilen postmodernism, hur den uppkom, vad den innebar och vad vi kan lära av den. Klicka nedan för avsnittet i textformat.

Kära funkis. I detta avsnitt diskuterar vi funktionalismen i Sverige under 1930-1940-talet. Vad kännetecknas arkitekturstilen av?Varför är funkisen så uppskattad? Klicka nedan för avsnittet i textformat.

Klassicism 101. Vad innefattar egentligen klassisk arkitektur? Och vad är klassicism? I detta avsnitt reder vi ut begreppen kring den omdiskuterade "klassiska arkitekturen". Klicka nedan för avsnittet i textformat.

Sjung om jugends lyckliga dar. I detta avsnitt diskuterar vi jugendstil, eller även känd som Art Nouveau. Vad kännetecknar denna stilepok?  Klicka nedan för avsnittet i textformat.

Ikonen som vände allt ut och in. I detta avsnitt pratar vi om Center Pompidou, ett älskat och hatat kulturhus och arkitektonisk ikon i hjärtat av Paris. Klicka nedan för avsnittet i textformat.

Stockholm vs. Göteborg. I detta avsnitt diskuterar vi de nybyggda områdena kring Järntorget i Göteborg och Hagastaden i Stockholm.  Klicka nedan för avsnittet i textformat.

Ohämmat hemma. I detta avsnitt diskuterar vi skandinavisk maximalism. Formgivare som Estrid Ericsson, Josef Frank, Ilse Crawford och Beata Heuman. Klicka nedan för att låta dig inspireras av avsnittet i textformat.

Inspireras av influencers? I detta avsnitt diskutera vi tre svenska influencers hem. Ett spännande samtal om att inreda lägenheter från olika tidsepoker, renoveringshysteri och inspiration.Klicka nedan för avsnittet i textformat.

Vad hände med arkitektens status? I detta avsnitt diskuterar vi arkitektens roll inom byggprocessen i Sverige. Hur den har förändrats över tid och hur det skiljer sig mellan olika länder. Klicka nedan för att ta del av avsnittet i textformat.

Bonusavsnitt!!!

Släpps den 3/4

bottom of page